Rannikon vihreä helmi

fi / en

Golf Torrequebrada on must play -kenttä golf-fanaatikoille. Upeat maisemat Välimerelle ja vuorille luovat ainutlaatuisen tunnelman puistomaiselle kentälle, jolle ominaista ovat mielenkiintoiset viheriöt ja lyhyet siirtymät väylien välillä.

Golf kenttä

AURINKORANNIKOLLA 80- ja 90-luvulla golfia pelanneet muistavat Golf Torrequebradan Costa del Solin helmenä. Jollekin on saattanut jäädä mieleen myös tiukka sheriffi eli marshall, jonka huhutaan valvoneen pelivauhtia tiukalla silmällä pelaajia pelotellen. Kenttä muistetaan kuitenkin ennen kaikkea Euroopan Tourin näyttämönä ja alueen ykköskenttänä, jossa pelaajalegenda Seve Ballesteroskin on pelannut ja voittanutkin.

Klubitalolla kentän vaikuttavasta historiasta muistuttavat kuvat Sevestä ja muista maailmantähdistä, jotka ovat vierailleet kentällä. Vaikka kenttä ei enää täytä Championship-kentän vaatimuksia muun muassa pituutensa vuoksi, on se säilyttänyt charminsa ja on must play -kenttä golf-fanaatikoille. Kentän kunto ja griinien taso päihittävät monet Aurinkorannikon kentät, mutta syitä on muitakin. Niistä ensimmäinen on klubin ravintolasta avautuvat henkeäsalpaavat maisemat Välimerelle ja 18. väylälle. Maiseman luoma tunne on kuin olisi tullut varjeltuun golfparatiisiin Benalmadenan tiuhaan rakennetussa turistikeskittymässä. Sama henki jatkuu kierrokselle.

Runsas puusto kehystää kenttää ja eristää turistikeskittymän äänet erottaen samalla väylät toisistaan – jokainen väylä on oma kokonaisuutensa. Vehreä luonto tulee lähelle luoden erityisen tunnelman ja rauhan pelille. Vain yhdellä, lähes rantaan ulottuvalla väylällä huomaa olevansa Aurinkorannikolla.

Mielenkiintoiset griinit

Maisemat ovat vaikuttavat. Välimerelle ja vuoristoon avautuvat väylät aiheuttavat visualistille kiusauksen kaivaa kamera esiin useasti kierroksen aikana. Välillä kannattaa katsoa myös väylältä taaksepäin, sillä näkymät ovat upeat moneen suuntaan.

Kentän layout on toimiva, ja jokainen väylä on erilainen ja tunnistettava. Avaukset ovat selkeitä ja reiluja, vaikkakaan eivät aina helpoimpia kapeiden väylien vuoksi. Pitkälyöntisten kannattaa olla tiillä tarkkana mailavalinnoissa.

Griinit avautuvat lähestymislyönteihin hyvin, vaikka osa viheriöistä onkin korotettuja. Korotukset ovat kuitenkin maltillisia ja lippujen paikat näkyvät lähes joka väylällä. Griiniä ympäröivät kauniisti muotoillut bunkkerit, joista lyöminen on nautinto niiden tasalaatuisuuden ansiosta.

Viheriöitä voi kuvailla mielenkiintoisiksi, ja ne vaativat hyvää griininlukutaitoa. Ympäröivän maaston muodot saattavat sekoittaa visuaalisen hahmotuskyvyn ja isot breikit voivat yllättää. Viheriöiden hyvä kunto ja nopeus tai liukkaus lisäävät kallistusten tuomaa haastetta. Hyvä puttaaja voi kuitenkin tehdä kentällä huipputulosta, sillä griinien ruoho on upeassa kunnossa läpi vuoden ja putit pitävät linjansa ja nopeutensa.

Golf-kenttä

Vihreä luonto tulee lähelle luoden erityisen tunnelman ja rauhan pelille.

Golfaaja upeissa maisemissa

Kompakti kokonaisuus

Kentän viimeistelty kunto ei jää ainoastaan griineihin, vaan parhaana pelikautena väylätkin ovat kuin samettia, osa väylistä jopa läpi vuoden. Väylien ympäristö pidetään siistinä ja ruoho lyhyenä. Jos väyliltä eksyy joskus raffin puolelle, on pallo silti useimmiten pelattavissa.

Väylien ulkopuoliset alueet on siistitty ja pallot löytyvät helposti. Golf Torrequebrada on rakennettu kompaktille alueelle ja siirtymät ovat lyhyitä. Kenttä onkin nopea pelata, vaikkakin ruuhka-aikana hidas johtuen kentän suosiosta ja suurista pelaajamääristä. Tämä haaste lienee sama useimmilla lähialueen kentillä. Mainitsemisen arvoista on myös, että Golf Torrequebrada on pelattavissa sekä kävellen että autolla.

Kaiken kaikkiaan pelaaminen Torrequebradan golfkentällä on elämys, ja sinne palaa mielellään uudelleen. Kenttä tarjoaa mahdollisuuden nautinnolliselle kierrokselle, jota kentällä näkyvät undulaatit, silkkihaikarat ja useat muut linnut laulukonsertillaan säestävät. Kierros saa hymyn kasvoille, vaikka peli ei kulkisikaan parhaalla mahdollisella tavalla.

HOPE you enjoyed THIS story.

Feel free to share it!