Aina lomalla

fi / en

Kodikkaan välimerelliseksi remontoidun kattohuoneiston uusi tyyli
yhdistelee sileän betonimaisia pintoja rouheisiin luonnonmateriaaleihin.

By Zoco Home

Marbellan Elviriassa sijaitsevassa kattohuoneistossa tuntuu kuin olisi ainaisella rantalomalla. Asukkaat toivoivatkin lomakotiinsa juuri rentoa rantatunnelmaa ja välimerellisen villan henkeä. 

Asunto itsessään oli ostettaessa hyvässä kunnossa, mutta pintamateriaaleiltaan melko geneerinen. Viime vuonna valmistuneessa remontissa kaikki pinnat päivitettiin ajattoman mukaviksi ja rauhoittaviksi.

Sisustusliike Zoco Homen suunnittelutiimi loihti lomakotiin uuden tyylin ja myös koordinoi remonttia, sillä asunnon omistava pariskunta pääsi itse osallistumaan remonttiin lähinnä etäyhteyden välityksellä. Kaikki sujui silti jouhevasti, ja uusitusta kodista päästiin nauttimaan viisi kuukautta kestäneen remontin jälkeen.

Yllätyksiltäkään ei vältytty: kerrostalon ylimmässä kerroksessa sijaitsevan asunnon keittiössä kulki rakennuksen pystyputkilinjasto juuri tulevan saarekkeen kohdalla, joten alun perin suunniteltua täysin avointa keittiö-olohuonetilaa ei saatu toteutettua. Putket päätettiin naamioida pylvääksi, johon tehtiin katseenvangitsijaksi upotettu kaarisyvennys. 

Mikrosementtiä on hyödynnetty sisustuksessa.

150-neliöinen koti käsittää kaksi makuuhuonetta, kaksi kylpyhuonetta, keittiön, erillisen wc:n sekä lisäluksuksena upean kattoterassin. Uudistuksen punaisena lankana toiminutta mikrosementtiä käytettiin myös kattoterassilla. Perinteisestä terrakottalaattaisesta perusterassista kuoriutui minimalistinen ja ylellistä hotellitunnelmaa huokuva keidas kesäkeittiöineen ja ulkosuihkuineen. 

Modernia ja puhdaslinjaista ilmettä tuovan mikrosementin lisäksi uuden tyylin avainmateriaali on rouhean käsittelemätön puu. Vaaleaa puuta näkyy huonekalujen lisäksi myös kattopalkeissa, jotka lisättiin asuntoon luomaan espanjalaisen maalaistalon tunnelmaa ja tuomaan lämpöä muuten betonimaisten pintojen rinnalle.

Värimaailma on hyvin hillitty: valkoista ja harmaata ryydittävät hienostuneen sävyiset luonnonmateriaalit, jotka luovat erilaisine struktuureineen sisustuksen, jossa pintoja tekee mieli koskettaa. Ainoana väripilkkuna on kattoterassin ulkosuihkun vedenvihreillä zellige-laatoilla päällystetty seinä, joka toistaa terassilta avautuvan Välimeren kimmellystä.

Nyt Casa del Olivoksi ristityssä lomakodissa kelpaa nauttia merinäköalasta ja auringonlaskuista niin sisällä kuin ulkonakin. 

HOPE you enjoyed THIS story.

Feel free to share it!